Nekklachten

Nekklachten zijn veelvoorkomende klachten in de chiropractische praktijk. Stijve nek- en schouderspieren, whiplash, spierknopen, artrose en nekhernia: er zijn vele termen voor en vormen van het fenomeen ‘pijn in de nek’. Waardoor ontstaan deze klachten? En kan chiropractie uitkomst bieden?

Verschillende vormen van nekklachten

Zeurende pijn, stijfheid, en vaak genoeg komt er hoofdpijn bij. Verkrampte spieren in de nek en schouders kunnen nekpijn langzaam doen opkomen. Het kan ook dat nekpijn plotseling opkomt, bijvoorbeeld na een verkeerde beweging of een ongeluk. Nekklachten kunnen samengaan met vele andere klachten. Duizeligheid, oorsuizen of concentratiestoornissen zijn enige voorbeelden hiervan. Ook komt het voor dat de nekpijn uitstraalt naar de armen, of tintelingen in handen of vingers veroorzaakt.

Plotselinge verkrampingen in de nek kunnen ook het gevolg zijn van een verkeerde beweging of verdraaiing door een verkeerde slaaphouding (ooit opgestaan met een stijve nek?). Over het algemeen is het meestal een combinatie van meerdere dingen die van pijnlijke nekspieren uiteindelijk tot serieuzere nekklachten leiden.

Hoe behandelt een chiropractor nekklachten?

U zult begrijpen dat elk soort nekpijn om een specifieke behandeling vraagt. Veel dingen uit uw verleden (eventuele ongelukken of werkzaamheden) en uit uw dagelijks leven (uw werk, hobby of sporten) kunnen bijdragen tot de nekklachten die u op dit moment ervaart. Daarom is een vraaggesprek en een grondig lichamelijk onderzoek essentieel voor het stellen van een diagnose. In de behandeling van de nekklachten staan druktechnieken centraal. Deze worden uitgeoefend met de hand of een mechanisch hulpmiddel, met als doel de eventuele blokkades op te heffen en de verkramping te verlichten. Hierdoor voelt de nek meestal soepeler en losser.

Vaak komt het voor dat het opheffen of verlichten van nekklachten meerdere behandelingen vergt. Het kan dus zijn dat één of meerdere vervolgconsulten noodzakelijk zijn.

Onze chiropractoren helpen u graag van uw nekpijn af.
Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een consult.