Veelgestelde vragen
(FAQ)

Wat zijn manipulaties van de wervelkolom?
Dit is een passieve techniek waarvoor u als patiënt niets hoeft te doen. Uw chiroptactor bepaalt de houding en maakt daarna een korte, snelle beweging met een gecontroleerde impuls. Daarbij kan een hard geluid ontstaan. Manipulatie van de wervelkolom wordt toegepast om functiestoornissen en bewegingsbeperkingen in de gewrichten te verhelpen.
Wat moet ik mij voorstellen bij een chiropractische behandeling?
U ligt meestal op een tafel tijdens een behandeling, maar het kan ook zijn dat u staat of zit voor bepaalde technieken. De chiropractor beweegt uw ledematen, hoofd of rug in een bepaalde richting en op een bepaalde manier. Daardoor worden uw klachten verlicht of zelfs helemaal verholpen. Soms kunt u daarbij een “knak” horen, die niet pijnlijk is.
Wat is het krakende geluid dat je tijdens de behandeling kunt horen?
Onze chiropractor zet druk op het gewricht tijdens een behandeling. Het krakende geluid dat u hierbij soms hoort is het gevolg van luchtbelvorming (gas) in het gewricht. Door de druk op het gewricht komt het gas vrij, wat het geluid veroorzaakt. Wees dus gerust: het zijn geen botten die over elkaar schuren of banden die breken.
Heb ik een verwijzing nodig?
Nee, chiropractie is direct toegankelijk, dus u kunt een afspraak maken zonder verwijzing. U kunt natuurlijk altijd eerst langs uw huisarts gaan.
Doet een behandeling pijn?
Nee, een behandeling hoeft helemaal geen pijn te doen. Onze chiropractor heeft veel verschillende technieken die hij kan gebruiken. Deze technieken worden specifiek voor u aangepast, wat ervoor kan zorgen dat de behandeling niet pijnlijk is.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Dat is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort klacht dat u heeft, hoelang u de klacht al heeft, wat uw leeftijd is en hoe het met uw algehele gezondheid gesteld is. Onze chiropractor kan u een goede inschatting van de hoeveelheid behandelingen geven als het gaat om uw specifieke klacht.
Hoe snel kan ik bij jullie terecht?
Wij hanteren geen wachtlijst. Meestal kunt u binnen een week een afspraak maken.
Onze chiropractoren helpen u graag van uw klachten af.
Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een consult.