Zo verloopt
uw behandeling

Als u bij ons komt met een klacht, bespreken we tijdens uw eerste bezoek wat u precies voelt en hoe het in het algemeen met uw gezondheid is gesteld. Daarna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek (neurologisch, orthopedisch en chiropractisch). We kijken daarbij niet alleen naar uw mogelijke klacht, maar ook naar de eventuele samenhang met andere klachten. Uw wervelkolom en indien nodig ook andere gewrichten krijgen daarbij veel aandacht. Na afloop van het onderzoek bespreken we de bevindingen met u en geven we u eventueel bewegingsadvies waar u direct uw voordeel mee kunt doen.

Om de behandeling optimaal te laten verlopen, stelt onze chiropractor samen met u een behandelplan op. Hierin wordt vermeld het verwachte herstel en de manier waarop de weg naar dit herstel verloopt. Vaak gaan we daarbij uit van een korte periode van intensieve behandeling en na verbetering bouwen we dit geleidelijk af. Uiteraard is het aantal behandelingen en de frequentie van behandelen afhankelijk van uw klachten en uw specifieke situatie.

Tijdens de behandeling wordt het functioneren van de wervelkolom en de omliggende spieren verbeterd. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Het manipuleren of corrigeren van de wervelkolom is een veelgebruikte techniek. Hierbij wordt de beweeglijkheid van de wervelkolom bevorderd door snelle specifieke druktechnieken.

Een behandeling is kort en doet geen pijn, maar werkt verlichtend. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.